Helsinki Triathlon Cup

Parasta Helsinki Triathlonin jäsenenä olemisessa on ehdottomasti HelTri Cup. Kisasarja koostuu yhdeksästä osakilpailusta, ja lajeina ovat yllättäen uinti, pyöräily ja juoksu. Saa puristaa!

Osakilpailut ovat:

  1. Uinti 400 m
  2. Juoksu 6 km
  3. Tempoajo 10 km
  4. Duathlon 5.3/20/2.5
  5. Rykäsy 700/20/5.3
  6. Avovesiuinti 1500 m
  7. Rykäsy 700/20/5.3
  8. Tempoajo 20 km
  9. Rykäsy 700/20/5.3

Tavoitteena oli osallistua kaikkiin kisoihin, mutta 10 km tempoajo ja Duathlon jäivät väliin perhemenojen takia.

Uinti 400 m (29.3)

Uinti sinänsä on itselle helppo laji, mutta 4oo metrin uinti oli itselle uusi tuttavuus, joten tätä varten tuli käytyä muutaman kerran hallilla uimassa. Hallissa pääsee harvoin vetämään koko matkaa laikka punaisena, joten tein pääasiallisesti jonkin verran vetoja 50 m altaalla ja luotin siihen että niillä pärjätään.

Itse kisa meni mallikkaasti, onnistuin välttämään liian kovan startin ja pystyin menemään rennon kovaa koko matkan. Käännöksiin tuhrautui aikaa sekuntitolkulla, mutta semmoista se välillä on.

Kokonaisaika 6.20, sijoitus 4/14 (M40) ja arvosanaksi kiitettävä. Viralliset tulokset.

Juoksu 6 km (8.4)

Juoksu suoritettiin Pirkkolassa 2930 m pituisella radalla, jossa on mukavasti vaihteluvuutta. Juoksin alkuverraksi pelipaikoille ja jo silloin huomasin etten ollut palautunut edellispäivien lenkeistä ja iltapuhteesta on tulossa vaikea.

Startin pamahtaessa ennakkotuntemukset osoittautuivat oikeiksi, nopein kilometri heti alkuun ja loppu olikin sitten pelkkää selviytymistaistelua. Ei kuulunut ilo askeleista.

Kokonaisaika 24.24, sijoitus 13/19 (M40) ja arvosana tyydyttävä. Viralliset tulokset.

Rykäsy #1 (3.6)

Tarkempi selostus rykäsystä löytyy täältä

Kokonaisaika 1.17.29, sijoitus 21/30 (M40) ja arvosana hyvä. Viralliset tulokset.

Avovesiuinti 1500 m (17.6)

Keli uintikisan päivänä oli vähintäänkin mielenkiintoinen, päivän aikana oli tullut vettä, rakeita ja kaikkea muuta siltä välillä, ja tämä karsi osanottajia aika lailla. Olin onneksi käynyt edellisenä aamuna käynyt uimassa Kuusijärvellä, joten tiesin ettei vesi itse asiassa ole kovinkaan kylmää.

Uinti sujui hyvin, startin alussa perinteiset kaksintaistelut mutta ennen ensimmäistä kääntöpaikkaa helpotti. Uintia edeltävä aikataulu oli tiukahko, joten muutaman kerran sulamattomat ruuanjämät pyrkivät uidessa suuhun, mutta pysyivät omaksi ja kanssakilpailijoiden onneksi sisällä.

Kokonaisaika 25.39, sijoitus 6/20 (M40) ja arvosana hyvä. Viralliset tulokset.

Rykäsy #2 (12.7)

Lomarykäsy ja harjoitusmäärät minimissä. Aamulla kävin juoksemassa kolmen kilometrin lenkin, sitten aamupuurot ja pelipaikoille Kuusijärvelle. Kelit olivat olleet sen verran lämpimät joten ajattelin testata uimista ilman märkäpukua, samalla olisi mielenkiintoista nähdä minkä verran puku vaikuttaa uintivauhtiini. Uinti sujui periaatteessa hyvin, mutta alkuvaiheessa iski hirvittävä happivaje. Normaalisti otan happea molemmilta puolilta joka toisella vedolla, mutta nyt se ei onnistunut. Joka vedolla happea yhdeltä puolelta eikä sekään tuntunut riittävän, ja tuntui että tekniikka hajoaa täysin ja porukkaa menee ohi vasemmalta ja oikealta. Loppujen lopuksi olin sarjassani 5. nopein, joten hirvittävää eroa ei kuitenkaan päässyt syntymään.

Vaihdossa selvisin ilman kumipuvun riisumista, mutta vähän säätämiseltä se haiskahti. Potkin vielä vahingossa viereisen kilpailijan kenkiä (Sori Asmo), mutta toki laitoin ne takaisin paikoilleen.

Pyöräily tuntui tahmealta ja varsinkin loppuvaiheessa tuntui että nyt mennään jarru päällä. Lomailu on tehnyt tehtävänsä, ajattelin.

Juoksu lähti kulkemaan mukavasti, mutta aika itsekseen sain juosta. Muutamia selkiä sain poimittua, mutta hyvää loppua kohti kiihtyvää juoksua en pystynyt tekemään. Aika kuitenkin parempi kuin edellisessä rykäsyssä.

Loppu-uintien jälkeen kun talutin pyörää takaisin parkkipaikalle, huomasin että toinen jarrukenkä on vanteessa kiinni. Ilmankos pyöräily tuntui tahmealta. Olin kuljettanut pyörää lappeelleen auton takaosassa, ja ilmeisesti tässä vaiheessa jarru oli painunut vanteeseen. Check your gear, sanoisi Aurinkokuningas.

Kokonaisaika 1.15.43, sijoitus 13/23 (M40) ja arvosanaksi uinti kiitettävä, pyöräily tyydyttävä, juoksu hyvä. Viralliset tulokset.

Tempoajo 20 km (29.7)

Ensimmäistä kertaa tempoajoissa. Kuusijärvelle saapuessani taivaalla olivat aikamoiset ukkospilvet ja samantien alkoi kunnon vesisade. Melko hienoa, kaksi viikkoa pelkkää auringonpaistetta ja sitten kun fillarikisailun vuoro, alkaa kaatosade. Do you feel lucky?

Sade onneksi loppui ennen kisojen alkamista. Vierumäen viikon jälkeen olo on ollut tukkoinen ja juoksu nihkeää, pyörään en ollut koskenutkaan. Lähdimme Mikon kanssa verryttelylenkille ja kiersimme kierroksen (10 km) kertaalleen. Jalat tuntuivat normaaleilta, joten eiköhän tämä tästä.

Startti meni vähän kangerrellen, oikea klossi ei meinannut mennä paikoilleen, ja tähän tuhraantui muutamia sekunteja, mutta sen jälkeen pyöräily alkoi sujumaan. Alkuhan on tasaista suoraa, muutama loiva nousu ennenkuin käännytään mutkikkaammalle ja mäkisemmälle osuudelle kunnes taas tullaan lähtösuoralle.

Pyöräily kulki tasooni nähden hyvin, ja tuntui että sain hyvin tehoja irti itsestäni. Toisen kierroksen loppumäissä naisten sarjan voittaja meni ohitseni, ja tästä sain vielä pientä lisävirtaa. Selkä oli noin 10 metrin päässä edessäni ja liikenneympyrän jälkeen laitoin kaikki peliin ja sain kuitattua ohituksen. Sitten mentiin isolla irvistyksellä ja tein varmaan oman kilometrin nopeusennätyksen, mutta ohitseni ei enää menty.

Kisan jälkeen oli erinomaiset fiilikset, tuli tehtyä hyvä puristus fillarilla, ilman näitä ajoja tämmöisiä rypistyksiä ei vaan tule tehtyä.

Kokonaisaika 33.07 (keskinopeus 36 km/h), sijoitus 25/35 (M), arvosana erinomainen. Viralliset tulokset.

Rykäsy #3 (2.8)

Viimeistä osakilpailua varjosti sinilevän uhka. Kuusijärvessä oli havaittu pieniä määriä sinilevää, ja vasta aamulla selviäisi uidaanko vai muuttuisiko kisa duathloniksi. Onneksi sinilevän määrä oli sen verran pieni, ettei uintikieltoa tullut ja päästiin rykäsemään normaalisti.

Ennen kisaa oli pientä säätöä pitääkö kilpailijoilla olla numerolaput vai ei, ja onneksi kilpailun johto teki päätöksen jossa numerolappu ei ollut pakollinen, koska aikaisemmissakin rykäsyissä numerolappuja ei ole ollut. Itsekään en tajunnut ottaa numerovyötä mukaan, (kun sitä ei erikseen pyydetty), vähän olisi harmittanut ruveta T1:ssä kikkailemaan hakaneulojen kanssa.

Aika pitkään arvoin lähdenkö uimaan märkkärillä vai pelkällä kisa-asulla. Muistissa oli vielä edelliskerran happivelka joten päätin hemmotella itseäni kumipuvulla.

Uinti on kamppailulaji

Uinti on kamppailulaji

Uinti meni siedettävästi, ihan täyttä vauhtia en saanut pidettyä, mutta linjassa edellisten uintien kanssa.

Uinnit on uitu.

Uinnit on uitu.

Vaihto meni hyvin ja sitten taas juoksujalkaa kohti fillariosuutta. Mutta kun pääsin pyörän selkään, huomasin että oikea klossi ei lukittaudu polkimeen vaikka tein mitä. Hienoa, mennään sitten näin. Tiistain tempoajossa luulin että en vaan saanut jalkaa oikeaan asentoon, mutta kyse oli selvästi jostain muusta. Vasta ensimmäisen kierroksen loppuvaiheessa huomasin että poljin oli lukittautunut kunnolla. Myöhemmin huomasin että kengänpohjissa on hiekkalaatikollisen verran mutaa joka oli estänyt kunnollisen lukittumisen Check all the gear, sanoisi Aurinkokuningas.

Täältä tullaan.

Täältä tullaan.

Pyöräily meni huomattavasti nopeammin kuin aiemmissa rykäsyissä, joten pientä kehitystä on tapahtunut kesän aikana. Juoksu lähti käyntiin tutulla semi-irvistyksellä, mutta pikkuhiljaa juoksurytmi alkoi löytyä.

Juoksu menikin lähes sekunnilleen samaan aikaan kuin edellisellä kerralla, ainoastaan sillä erotuksella että nyt vauhdinjako meni vähän paremmn ja sain puristettua lopun vähän vauhdikkaammin.

Kiitokset kanssakilpailijalle.

 

Maalissa huomasin tehneeni oman ennätykseni (1.13.51) joten tähän oli hyvä lopettaa. Sijoitus 9/20 (M40) ja arvosana erinomainen. Viralliset tulokset.

Kaikenkaikkiaan HelTri Cup oli erittäin hyvä kokemus. Tämmöisiä kovempia treenejä ei tule tehtyä itsekseen, samalla tapaa muita seuran jäseniä joka on miellyttävää vaihtelua yksin puurtamiseen. Ensi vuonna uudestaan.

Siellä ne vaan pulikoi

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s