Singletrack fun

Vantaa juoksujen jälkeen menossa rennohko jakso, jolloin on tarkoitus lähinnä pitää juoksuvirettä yllä ja nautiskella tavoitteettomista lenkeistä. Nyt voi tehdä juuri semmoisen lenkin mikä tuntuu mielekkäältä, eikä tarvitse juosta yhtään pakkolenkkiä. Edetään vahvasti fiilispohjalta.

Viikonloppuna oli mahtavat kelit, ja silloinhan ei voi olla sisällä. Lauantai-aamu kylpi auringonpaisteessa ja pakkastakin oli pitkästä aikaa rapeat 7 astetta. Päätin lähteä vaihteeksi metsään, nastarit jalkaan ja menoksi. Oli mahtavaa pitkästä aikaa kirmailla Keskuspuiston poluilla. Pitkospuut olivat vielä osittain jäässä, mutta oikeat kengät, parempi mieli.

And it was all yellow.

Tunnustettakoon nyt meidän kesken etten ole kovin innokas intervallien juoksija (ja sen kyllä huomaa tuloksistakin). Tähän on kuitenkin yksi poikkeus. Olen löytänyt Keskuspuistosta pari sataa metriä pitkän ylämäkeen juostavan polun, jossa on tiukkoja käännöksiä, juurakoita, kiviä eli kaikkea mitä hyvältä polulta vaaditaan. Varsinkin kostealla kelillä tämä on aivan loistava pätkä, rapa roiskuu ja muta lisää vähän haasteita pystyssä pysymiseen.

Tein tästä Stravaan segmentin joten muutkin pääsevät nauttimaan hyvästä meiningistä.

lenkki

Jos lauantai oli aurinkoinen, kylmä ja kuiva, niin sunnuntain juoksukeli oli sitten täydellinen vastakohta; pimeä, lämmin ja sateinen. Mutta sehän ei ole mikään syy olla menemättä metsään.

Pitkospuilla on tunnelmaa.

Otsalampun valossa juoksemisessa on täysin omanlainen tunnelmansa. Ympärillä on pelkkää pimeyttä ja ainoa mikä on näkyvissä on edessä oleva maasto. Varsinkin pimeällä juoksemissa kengän rooli korostuu. Jokaista puunjuurta ja kiveä ei ehdi millään havannoimaan, joten täytyy vaan luottaa siihen, että kenkä toimii. Erittäin hyvää askelharjoittelua. Itsellä on jalassa Icebugin Spirit olx:t, ja ovat luottokengät näissä oloissa. Pito on nastojen ansioista erinomainen, ja tuntuma maastoon on moitteeton. Eivät jätä miestä mäkeen.

Mitä rapasemmat jalat, sitä parempi mieli.

Varsinkin märässä kelissä juostessa tulee puolivallaton olo, voi hulvattomasti mennä mistä tahansa ja mitä enemmän kura roiskuu sitä hauskemmaksi touhu muuttuu. Vahva suositus pimeneviin syysiltoihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s