Katsaus edelliseen kauteen ja tulevia tavoitteita

Vuosi 2014 saatiin onnellisesti päätökseen, ja jotta elämä ei kävisi liian tylsäksi, jotain tekemistä pitäisi tälle(kin) vuodelle keksiä. Viimeiset pari vuotta prioriteetit ovat olleet triathlonin ympärillä, mutta tänä vuonna ykkösprioriteetilla tulevat olemaan polut.

Viime vuosi oli tietyllä tavalla välivuosi, jos vuosi 2013 oli valmistautumista triathlonin täysmatkaan, niin  vuosi 2014 oli pienempien kisojen vuosi. Alkukautta leimasi Helsinki Triathlon Cupin osakilpailut, muutama puolimara (HCR, HHM) sekä ensimmäistä kertaa Pirkan pyöräily. Kesän jälkeen oli Tahkolla triathlonin puolimatka, maratonit Jyväskylässä ja Vantaalla (DNF) sekä Vaarojen maratonin läpikävely.

Vuodelle olin alunperin laittanut kaksi päätavoitetta; maratonajan parantaminen ja Tahkon puolimatka. Maratonaika parani rimaa hipoen Jyväskylässä, mutta juoksuun en missään nimessä ollut tyytyväinen, ja siitä nyt voi vain syyttää itseään. Pitkiä lenkkejä on syytä juosta maratonille treenatessa.

Tahkon suoritukseen olin sen sijaan erittäin tyytyväinen. Kisa sujui ongelmitta alusta loppuun enkä olisi saanut itsestäni yhtään enempää irti, ja loppuaika oli hyvä (4.58h). Muutenkin koko tapahtumasta jäi hyvät fiilikset joten sinne palataan vielä jossain vaiheessa.

Tänne tullaan vielä takaisin

Vantaan maratonilla tuli ensimmäinen DNF, mutta sitä en jaksanut murehtia sen ihmeemmin, oli sekin omalla tavallaan mieleenjäävä reissu.

Kolin reissu taas palautti mieleen polkujuoksun autuuden. Tapahtumahan on upeine reitteineen parasta a-ryhmää, olin ihan fiiliksissä kisan jälkeen ja sen myötä kirkastuivat tämän vuoden tavoitteet; Kolin 86 km on vuoden päämatka ja muut kisat toimivat harjoitteina tälle. Kisahan myydään samantien loppuun, pitää vaan toivoa että saan itselleni osallistumisoikeuden.

Edellinen 86 km kisani Kolilla jätti vähän asioita hampaankoloon, joten jos nyt olisi vähän edelliskertaa viisaampi mm. energiahuollon suhteen niin, ettei näkisi hallusinaatioita. Tänä vuonna on toivon mukaan parempi ymmärrys matkan vaativuudesta ja oikeanlaisesta treenaamisesta, tavoitteena tehdä mahdollisimman hyvä ja järkevä suoritus ilman tötöilyjä. Viimeksi aikaa meni 13.57h ja tätä lähdetään parantamaan.

Kolilla on ihmisen hyvä olla.

Koska aina on hyvä kokeilla uusia juttuja ja oikeilla vuorilla juokseminen on ollut haaveenani jo useamman vuoden ajan, niin tänä vuonna tuo haave toteutuu Mont Blancilla. Mont Blancin maraton juostaan 28.6 ja tästä tulee varmasti mielenkiintoinen ja ikimuistoinen reissu. Reitti nousee 2200 metrin korkeuteen, nousumetrejä tulee 2722 joten ihan tasaisella ei tarvitse juosta. Pisin nousu on vähän alle 6 km, lienee syytä tehdä muutama mäkitreeni alle. Aikatavoitetta en tälle reissulle tule laittamaan, kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta kun juoksen näin vaativalla reitillä, tavoitteena kuitenkin tulla hyvillä fiiliksillä maaliin.

Flat is boring

Koska kahdella kisalla juoksukalenteri näyttäisi perin tyhjältä, niin lisätäänpä sinne vähän täytettä. Toukokuussa olisi tarjolla polkujuoksua Bodom trailin muodossa, ja kesäkuun alussa olisi HHM. Elokuussa olisi tarkoitus mennä vuoden tauon jälkeen 4h jänikseksi Helsinki City Marathonille ja Nuuksio Classic toimii taas hyvänä valmistautumisena Vaarojen Ultralle.

Kirsikkana kakun päälle olisi vielä Sysikallion ultra joulukuussa, mutta tähän osallistumiseen vaikuttavat vielä muut joulun kuviot. Kyseessä on keskimääräistä haastavampi tapahtuma, viime vuonna yksikään kovatasoisista osallistujista ei ylittänyt maalilinjaa ja ratamestari on luvannut tehdä reitistä vielä pikkuisen vaikeamman. Todellinen fun run siis.

Alkuvuonna vielä muutamia Aktia Cupin kisoja, satunnaisia Paloheinä(puoli)maratoneja, ja HelTri Cupi osakilpailuja, mutta paino tulee olemaan juoksemisessa, uinti ja pyöräily toimivat oheisharjoitteina.

Kisakalenteri näyttää siis tältä:

  • 14.5 Bodom trail (21k)
  • 6.6. Helsinki Half Marathon
  • 28.6 Mont Blanc Marathon
  • 15.8 Helsinki City Marathon (jänisjuoksu)
  • 6.9 Nuuksio Classic (42k)
  • 3.1o Vaarojen Ultra (86k)
  • Sysikallion ultra (?)

Omasta mielestäni vuodesta näyttää tulevan kaikinpuolin hyvä ja mielenkiintonen. Stay tuned!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s